Κρασιά σε ασκό

Grape Box and Tap Wall

To Grape Box είναι το δικό μας brand κρασιών σε ασκό. Είναι κρασιά που σχεδιάζονται από την ομάδα μας και φτιάχνουμε από το μηδέν σε μικρά οινοποιεία, είτε κρασιά που ανακαλύπτουμε, μας εντυπωσιάζουν και θεωρούμε ότι αξίζει να κυκλοφορήσουν στην οικογένεια του Grape Box.

Επιλέξαμε να κυκλοφορήσουμε τη συλλογή μας σε ασκό λόγω των πολλών οικολογικών και κοινωνικών πλεονεκτημάτων. Δεν πιστεύουμε πλέον στην παλιά κακή φήμη του ασκού, άλλωστε ένα εξαιρετικό κρασί σε όποια συσκευασία και αν το βάλεις παραμένει ένα εξαιρετικό κρασί! Μέχρι τώρα στο Grape Box θα βρείτε 52 διαφορετικά κρασιά από τις πιο κοινές μέχρι αρκετά σπάνιες ποικιλίες για να πειραματιστείτε!

Στα φυσικά μας κατάστηματα Τα Κρασιά του Ειδικού στο Χαλάνδρι και Grape Store στην Αγία Παρασκευή, μπορείτε να δοκιμάσετε όλα μας τα κρασιά και να ξαναγεμίζετε τα μπουκάλια σας από τα βρυσάκια μας, απολαμβάνοντας το κρασί σας με τον πιο οικολογικό τρόπο.

Γιατί λοιπόν επιλέξαμε το GRAPE BOX?

 

1. Σεβασμός στο περιβάλλον

 

Τα γυάλινα μπουκάλια είναι υπεύθυνα για το 39% του ενεργειακού αποτυπώματος του κρασιού (2) ενώ σε συνδυασμό με την διανομή το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 55% (1). Αυτό σημαίνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνεται στην παραγωγή του κρασιού προέρχεται από την συσκευασία και όχι από το ίδιο το προϊόν. Επιπλέον, η ανακύκλωση χαρτονιού είναι 7 φορές πιο αποδοτική σε σχέση με αυτή του γυαλιού (3).

Η χρήση του Bag-In-Box μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα του κρασιού κατά 40%.

-California Wine’s Carbon footprint: Study objectives, results and recommendations for continuous improvement (μτφρ.)

2. Βέλτιστη σχέση ποιότητας τιμής

 

Σχεδόν 60% του βάρους μιας φιάλης κρασιού προέρχεται από το γυάλινο μπουκάλι. Λόγω του μικρότερου βάρους και του εργονομικού σχεδιασμού, το κόστος της συσκευασίας και της μεταφοράς ελαχιστοποιείται και έτσι επιτυγχάνουμε την βέλτιστη σχέση ποιότητας- τιμής, προσφέροντας εξαιρετικά κρασιά σε χαμηλές τιμές. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σας αφιερώνεται στο ίδιο το κρασί και όχι στη συσκευασία και τη μεταφορά.

Το μικρότερο βάρος και ο πιο περιορισμένος χώρος που χρειάζεται μειώνουν σημαντικά το κόστος μεταφοράς. Η μείωση αυτή αποτυπώνεται απευθείας στην τελική τιμή.

– thewineshow.com (μτφρ.)

3. Σχεδιασμός υψηλής αισθητικής

 

Οι έρευνες λένε ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες επιλογής κρασιού είναι η συσκευασία. Εμείς πιστεύουμε ότι η επιλογή του κρασιού είναι μια προσωπική υπόθεση, που εξαρτάται από την γεύση και τις προτιμήσεις κάθε ενός από εμάς. Πιστεύουμε στην ανεπιτήδευτη απόλαυση που μας δίνει και στις στιγμές μας που συνοδεύει.

Η βάση στην οποία σχεδιάσαμε το κουτί μας είναι η απλότητα με εξαιρετική προσοχή στην αισθητική καθώς θέλουμε να εκφράζει την ιδιαιτερότητα των κρασιών που περιέχει.

Το κυβικό σχήμα επιλέχθηκε για τα τρία βασικά του χαρακτηριστικά:  την απλότητα, τη συμμετρία και την κομψότητα, που είναι και τα βασικά χαρακτηριστικά του καλού κρασιού. Το μωσαϊκό από την άλλη, δίνει μια ζεστασιά, αφού όλοι το έχουμε συναντήσει, έχουμε παίξει, έχουμε φάει έχουμε συζητήσει με φόντο αυτό το ιδιαίτερο background!

 

4. Πολυφωνία στον ελληνικό αμπελώνα

 

Το GRAPE BOX σχεδιάστηκε με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η βάση του, ένα μοντέλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας που επιτρέπει στις μικρές παραγωγές να κυκλοφορήσουν στην ευρύτερη αγορά.

Πως γίνεται αυτό?

Το κόστος εμφιάλωσης μειώνεται δραστικά για τον παραγωγό καθώς αυξάνεται ο όγκος ανά μονάδα προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο οι μικροί παράγωγοί μένουν ανεξάρτητοι και ανταγωνιστικοί ενισχύοντας την πολυφωνία στον Ελληνικό αμπελώνα.

5. Ούτε μια σταγόνα κρασί χαμένη

 

Η συσκευασία σε bag-in-box δίνει τη μέγιστη ευελιξία και ευκολία στη χρήση. Μετά το άνοιγμα, το κρασί δεν έρχεται σε επαφή με φως και οξυγόνο, οπότε διατηρείται φρέσκο έως και 6 εβδομάδες. Δεν πετάμε λοιπόν το κρασί που ανοίξαμε αλλά δεν ήπιαμε σε μερικές μέρες.

Αν θέλετε μόνο ένα ποτήρι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το υπόλοιπο. Αν κάνετε τραπέζι δεν χρειάζεται να υπολογίσετε από πριν την ποσότητα. Το GRAPE BOX σας επιτρέπει να πιείτε όσο θέλετε, όποτε θέλετε χωρίς ούτε μια σταγόνα να πάει χαμένη.